Kaipaatko inspiraatiota tai apua?

VINKKEJÄ JA OHJEITA

Minkälaisen materiaalin valitsisin kuolaimiini?

Kuolainviidakko voi olla melkoinen ja siinä navigoiminen voi tuntua loputtomalta suolta hevosenomistajalle. Haluamme helpottaa kuolaimen ostamisen taakkaa tarjoamalla monipuolisia vuokraus- ja sovituspalveluita, mutta myös haluamme tarjota teille vinkkejä kuolaimen ostoon, sekä oikeanlaisen kuolaimen anatomiaan.

Aloitetaan ensimmäiseksi ohjesarjamme käymällä läpi hevoskuolainten materiaaleja niiden kuolainten osalta, joita meidän valikoimastamme löytyy.

Mitä eroa materiaaleilla on?

TITANIUM
Titaania arvostetaan sen alhaisen tiheyden, suuren lujuuden ja ruosteenkestävyyden vuoksi. Kaikki Fagerin titaanista valmistetut kuolaimet ovat laatutarkastettuja ja valmistettu 100-prosenttisesti lääketeollisuudessa käytettävästä titaanista, mikä takaa, että voit hyödyntää kaikki materiaalin hyvät ominaisuudet - ja erityisesti hevoselle turvallisella tavalla.

Titaaniset kuolaimet ovat super kevyitä ja miellyttäviä

Titaani on hevoselle mauton metalli, joka mukautuu luonnollisesti suun lämpötilaan ja sitä kautta rohkaisee hevosta hyväksymään kuolaimen, sekä viihtymään paremmin sen kanssa. Suosittelemme yleensä titaanikuolainta herkkäsuuisille hevosille, jotka voivat reagoida muihin metalleihin tai saavat niistä esimerkiksi allergisia reaktioita; kuten haavaumia, hinkkaumia tai jatkuvasti punoittavat suupielet. Titaani antaa erittäin kevyen tuntuman ratsastajan käteen ja nopeamman vasteen verrattuna painavampaan kuolaimeen, varsinkin kun hevoselle löydetään sopivan mallinen anatominen suuosa.


SWEET IRON
Sweet iron on kuolaimen päällä oleva, ruostuva makupinnoite. Pinnoitteen tarkoituksena on peittää kuolaimen varsinaisen materiaalin, ruostumattoman teräksen maku ja luoda miellyttävämpi, makea maku, joka kannustaa hevosta hakemaan enemmän kontaktia ja tukeutumaan kuolaimeen. Käytön jälkeen sweet iron -pinnoite alkaa hapettua joutuessaan kosketuksiin kosteuden kanssa ja muuttua ruskeanharmaaksi, joka on materiaalille täysin normaalia. Mitä enemmän pinnoite hapettuu, sitä enemmän "makeaa" makua vapautuu. Kuolain on silti jatkossakin käyttökelpoinen, vaikka sininen pinnoite kuluu ajan kanssa pois.

Makea sweet iron auttaa hevosta hyväksymään kuolaimen

GEELI
Winderen Gel Bits System -kuolaimet on valmistettu kestävästä synteettisestä geelistä, joka on miellyttävä ja hevosten helposti hyväksymä materiaali. Geelipinta kestää erittäin hyvin pureskelun aiheuttamaa tuhoutumista, kunhan kuolain on sovitettu oikein hevosen suun anatomiaan nähden. Winderenin kuolaimissa käytetty synteettinen geeli on testattu täysin ja todettu täysin turvalliseksi hevosille. Sillä on FDA-sertifiointi, joka on kansainvälisesti tunnustettu todiste korkeista standardeista, laadusta ja turvallisuudesta. Tämä tarkoittaa sitä, että hevosesi voi turvallisesti hieman pureskella Winderenin kuolainta ilman haittavaikutuksia materiaalista.

Geelikuolaimet sopivat usein herkille hevosille, joilla on ongelmia rentoutua metallikuolaimen kanssa tyytyväisenä tuntumalle tai esimerkiksi jos hevonen on allerginen kuolainmateriaaleille.

Geelikuolaimet sopivat usein allergisille hevosille

Jos kaipaan silti apua kuolaimen löytämiseen - miten edetä?

Materiaalin löytäminen on vain osa kuolaimen löytämistä, nimittäin materiaalin lisäksi yhtä tärkeää on löytää oikeanlainen suukappale, sekä oikean malliset kuolaimen sivuosat - jotta teillä on mahdollisimman harmoninen yhteistyö hevosesi kanssa. Jos koet aiheen hankalaksi ja haluaisit meiltä apua, niin ota rohkeasti yhteys meihin chatin välityksellä, Instagramissa ja Facebookissa tai info@equiara.com - autamme sinua mielellämme.
Kuukausi päivä vuosi